Subota, 22 siječnja, 2022

Nova istraga o smrti Amy Winehouse

Nemojte propustiti

Britanski zvaničnici izjavili su danas da će idućeg mjeseca biti pokrenuta nova istraga o smrti pjevačice Amy Winehouse poslije saznanja da patolog, koji je obavio uviđaj, nije imao dovoljnne kvalifikacije za taj posao.

Amy WinehouseBritanska pjevačica pronađena je mrtva u 27. godini u njenom stanu u sjevernom dijelu Londona u julu 2011. godine.
Patolog Suzan Grinvej je u oktobru 2011. godine saopštila da je istragom povodom smrti Winehouse utvrđeno da je pjevačica preminula nesrećnim slučajem.
U krvi pjevačice bilo je pet puta više alkohola nego što je to dozvoljeno vozačima u Velikoj Britnaiji.
Međutim, Grinvejeva je podnijela ostavku mjesec dana kasnije nakon što je otkriveno da ona nije imala neophodno iskustvo za posao patologa.
Grinvejeva je prethodno radila kao advokat u Australiji i na novi posao 2009. godine imenovao je njen suprug Endru Rid.
Prema britanskom zakonu neophodno je da ima pet godina radnog iskustva kao kvalifikovani medicinski ili pravni radnik kako bi postala patolog. Ona nije ispunjavala nijedan od ova dva uslova.
Rid, koji je nešto ranije suspendovan, podnio je prošle sedmice ostavku nakon što je Kancelarija za pravosudne pritužbe pokrenula disciplinski postupak protiv njega.
Novo ročište o smrti Winehouse trebalo bi da bude održano pred sudom u Londonu 8. januara.
Portparol porodice Winehouse rekao je da oni nisu tražili drugu istragu i da očekuju da će rezultati biti isti kao i prva.
“Porodica je zadovoljna kako je prva istraga vođena i nisu zahtjevali pokretanje druge. To je više proceduralno pitanje i ne očekujemo da će se išta promjeniti”, rekao je portparol.
Rezultati prve istrage pokazali su da se pjevačica otrovala alkoholom nakon što je previše pila nakon tri sedmice uzdržanosti od konzumiranja žestokog pića.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo