Srijeda, 6 srpnja, 2022

Nova odluka bi trebala stupiti na snagu od 18. juna: EU ažurirala listu država koje su sigurne za putovanje! Bosna i Hercegovina ponovo nije među njima

Nemojte propustiti

Ova proširena lista bi i zvanično trebalo da bude na snazi od 18. juna.

Evropska unija odlučila je danas dodati još šest država na svoju listu zemalja iz kojih će dopustiti dolazak turista. Među njima i dalje nema Bosne i Hercegovine.

Među sigurnim zemljama za putovanja stanovnika EU su SAD, Albanija, Liban, Sjeverna Makedonija, Srbija i Tajvan, dok će biti uključeni i Hong Kong i Makao.

Državama EU preporučuje se postepeno ukidanje ograničenja putovanja za sadašnjih osam zemalja s popisa – Australiju, Izrael, Japan, Novi Zeland, Ruandu, Singapur, Južnu Koreju i Tajland.

Iz ovih zemalja bit će dozvoljena turistička putovanja u države članice EU.

Države Evropske unije i dalje mogu zahtijevati negativan Covid-19 test ili period karantina.

Ova proširena lista bi i zvanično trebalo da bude na snazi od 18. juna. Lista se zasniva na niz epidemioloških kriterija, uključujući i stepen vakcinacije, a s posljednjim ažuriranjem na njoj se nalazi 15 zemalja van EU, piše Klix.ba.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Rigorozne mjere u Sloveniji zbog suše: Nema tuširanja na plaži ni punjenja bazena, prijete redukcije

Komunalnim službama određeno je da smanje količinu vode za zalijevanje drveća i javnih površina pod cvijećem, dok su u...

Možda vas zanima i ovo