Nedjelja, 28 veljače, 2021

Nova odluka Kriznog štaba o restriktivnim mjerama: Šta čeka građane BiH

Nemojte propustiti

Preminuo je Milan Bandić

ZAGREB - O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost...

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

Trenutno u je u FBiH na snazi ograničenje okupljanja na 30 osoba u zatvorenom prostoru i 50 osoba na otvorenom prostoru.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH danas će saopćiti koje su nove restriktivne mjere koje su donijeli na jučerašnjoj sjednici u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Konferencija za medije bit će održana danas u 14 sati.

Podsjetimo, jučer su u BiH umrle 73 osobe, a zabilježeno je 997 novih slučajeva.

Kako je jučer za Radiosarajevo.ba rekao Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH i član Kriznog štaba donesene su nove mjere.

Na pitanje na šta će se odnositi te mjere, Čerkez je rekao da ne treba žuriti sa informacijama.

“Više detalja javnost će biti obaviještena u utorak u 14 sati kada je zakazana konferencija Kriznog štaba”, dodao je Čerkez.

Ono što je poznato jeste da se dodatno ograničava kretanje i okupljanje u Federaciji.

Trenutno u je u FBiH na snazi ograničenje okupljanja na 30 osoba u zatvorenom prostoru i 50 osoba na otvorenom prostoru. Na području cijele FBiH obavezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Krenuo lov na sezonske radnike iz BiH: “Glavni konobar ima platu oko 1.000 eura”

Menadžer marketinga portala za zapošljavanje Mojposao.ba, kazala je da je na njihovom portalu nedavno objavljeno više oglasa za sezonske...

Možda vas zanima i ovo