Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Nova odluka Vlade susjedne države: Bh. građani sa hrvatskim pasošom mogu u Hrvatsku bez testa i potvrde o vakcinaciji na 12 sati

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske koja će se primjenjivati do 30. juna 2021. godine.

Izmjena u odnosu na prijašnju odluku je ta da državljani država članica EU, kao i članovi njihove porodice koji putuju u Republiku Hrvatsku iz “trećih zemalja”, odnosno onih koje nisu članice EU/EGP, mogu ući u Hrvatsku na 12 sati bez predočenja PCR ili antigenskog testa, kao ni dokaza o vakcinaciji.

“Osobe koje putuju zbog ličnih ili porodičnih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati, mogu bez testa ući u RH”, stoji na službenoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Ovo, između ostalog znači da bh. građani, koji posjeduju hrvatsko državljanstvo mogu u Hrvatsku ući na 12 sati pod navedenim uslovima. Za sve ostale građane “trećih zemalja”, među kojima su i bh. građani bez hrvatskog pasoša, vrijede pravila da za ulazak moraju posjedovati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu o prebolovanoj infekciji koronavirusom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo