Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Nova podjela autobuskih linija GRAS-u i Centrotransu

Nemojte propustiti

Prijevoznici KJKP “GRAS” Sarajevo i Centrotrans-Eurolines Sarajevo od 1. septembra su postali obavezni da se pridržavaju Rješenja o registraciji autobuskih kantonalnih linija koje je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo u petak, 16. augusta postupajući po Zaključku Vlade KS od 28. juna ove godine.

Prema navedenom rješenju, prijevozniku KJKP “GRAS” dodijeljene su autobuske linije: Ilidža – Drozgometva, Ilidža – Vukovići, Ilidža – Hrasnica, Ilidža – Sokolovići, Nedžarići – Dobrinja i Vijećnica – Dobrinja, dok su Centrotransu-Eurolines d.d. Sarajevo pripale linije: Sutjeska – Lješevo, Sutjeska – Vogošća, Sutjeska – Donja Vogošća, Ilidža-Rakovica – Kobiljača i Vijećnica – Dobrinja.

Također je definirano da će autobusku liniju Vijećnica – Dobrinja voziti oba prijevoznika sa naizmjeničnim polascima.

Rješenjem je propisano da su prijevoznici obavezni i da autobuske linije uredno održavaju, u protivnom će biti poduzete zakonske sankcije od nadležne inspekcije, saopćeno je iz Press službe KS.

Gras-djevojci-pozlilo1

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom, u nekim dijelovima BiH čak i snijeg

Danas će u jutarnjim satima u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje u...

Možda vas zanima i ovo