Petak, 22 listopada, 2021

Nova pravila na Facebooku: Sve ovo vam je od sada zabranjeno!

Nemojte propustiti

facebook

Facebook je ponovo promijenio neka pravila kada je riječ o sadržaju koji je zabranjen za objavljivanje na popularnoj društvenoj mreži.

Nova pravila sada imaju posebnu rubriku pod nazivom ”opasne organizacije”. One detaljnije preciziraju koji tip golotinje je prikladan, a koji nije za objavljivanje. Facebook je takođe objavio da će nova uputstva omogućiti još veću jasnoću kada su u pitanju neke dileme koje su do sad postojale.

Novi vodič će biti dostupan na zvaničnim stranicama ove društvene mreže, a biće poslat svima onima koji prijave nepoželjni sadržaj.

Monika Briket, šefica politike upravljanja sadržajem u Facebook-u kaže da je novi vodič izrađen kako bi objasnio korisnicima zašto se neki prijavljeni sadržaji brišu, a neki ne.

Novi vodič sada u bazi podataka ima 2.500 riječi što je skoro tri puta više nego do sada, a posebno je unaprijeđen dio koji se odnosi na golotinju. Facebook sada eksplicitno navodi da su zabranjene fotografije zadnjice i ženskih grudi na kojima se vide bradavice. S druge strane Facebook je objavio kako će uvijek dopustiti fotografije ”žena koje doje svoju djecu ili pokazuju svoje grudi nakon zahvata mastektomije.”

Nova pravila podržali su i iz Instituta za internet sigurnost porodice ali dodaju da Facebook još uvijek ne čini dovoljno da bi zaštitio djecu od mogućnosti gledanja uznemirujućeg video sadržaja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo