Četvrtak, 25 travnja, 2024

Nova prevara u Njemačkoj – Nakon Bišćanke Anele prevarena i Sarajka

Preporučeno

Nakon što je Bišćanka prevarena u Ulmu, gdje je radila najteže kućanske poslove i na kraju otjerana, Sarajka tvrdi da je nedavno, na sličan način, bila žrtva prevare u Štutgartu, te da osim karte za povratak kući, ništa nije dobila. 

Osim karte za povratak kući, ništa nije dobila
Osim karte za povratak kući, ništa nije dobila

Ona tvrdi da iza neugodnosti koje je doživjela kao i  Bišćanka Anela Dedić, koja se nedavno putem oglasa zaposlila kod Nijemca Jozefa Meja (Joseph May) u Ulmu, a koji ju je otjerao nakon nekoliko dana ne plativši joj za poslove koje je obavljala, stoji izvjesna Nermina, porijeklom iz BiH, koja živi u jednom mjestu nedaleko od Štutgarta, piše Dnevni avaz

  Javila se  putem interneta

– Ni slutila nisam šta me čeka. Radila sam i po 10 sati dnevno, a na kraju nisam dobila ništa, još me Nermina napala da ne znam raditi. Uspjela sam saznati da ona radnu snagu mijenja svaki mjesec, a nikome ne plaća. Nermina je u kontaktu i s Mejom iz Ulma, za kojeg mi je sama rekla da ga je uputila kako će objaviti oglas u BiH – priča naša sagovornica, dodajući da postoji sumnja da Nermina naplati rad Bosanki, ali njih ne isplati.

Upravo se čita:  Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Prevarena Sarajka ističe da se za vrijeme boravka u Njemačkoj uvjerila da se Nermina bavi raznim mahinacijama, ali da se nije usudila otići u tamošnju policiju.

Još nam je rekla da joj savjest nije dala mira pa je uz pomoć jedne Hrvatice, koju je upoznala u Valterovom komšiluku, napisala pismo njegovom sinu.

– Imam dokaze da je ona tom Valteru davala tablete za smirenje te da mu je u takvom stanju donosila neke papire na potpisivanje. Meni je zaprijetila da mu nikada ne dajem poštu prije nego što je dam njoj i sve sam to navela u pismu. Valterova porodica me već kontaktirala i pitali su hoću li svjedočiti o tome na sudu, na što sam pristala – priča naša sagovornica, ističući da ovih dana sa svojim iskustvom namjerava upoznati i Ambasadu Njemačke u BiH.

Upravo se čita:  Na Bjelašnici jutros minus 6 stepeni: U BiH najavljen novi snijeg, evo kada se očekuje

U međuvremenu, ženama i djevojkama iz BiH ova prevarena Sarajka savjetuje da budu oprezne pri odlasku u inozemstvo putem oglasa te da u slučaju eventualnog prihvatanja posla o tome obavijeste našu ambasadu ili konzulat u zemlji u koju namjeravaju ići.

Nerminina uživa u luksuznom životu

Naša sagovornica tvrdi da je Nermina i njoj nudila da se zaposli kod Meja u Ulmu, savjetujući joj da se uda za njega jer je bolestan i bogat te da će brzo umrijeti i njoj sve ostaviti, piše Avaz

– Zgrozila sam se od takve ponude i odbrusila sam joj da sam ja došla pošteno zaraditi svoju plaću, a ne da se udajem iz koristi – tvrdi naša sagovornica, dodajući da Nermini očito posao “dobro ide, jer itekako luksuzno živi od iznajmljivanja Nijemaca na čuvanje”.

Upravo se čita:  Vratio se iz Njemačke i pokrenuo biznis: Na ranču napravio wellness centar

 (Avaz/Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas