Subota, 23 listopada, 2021

Nova prevara: Umjesto iPhonea, u paketu mu stigle rabljene slušalice

Nemojte propustiti

U povodu prijava koje je ove sedmice dobila od prevarenih građana pri kupnji preko internetskih oglasa, karlovačka Policijska uprava upozorava građane da budu oprezni kad se upuštaju u takve transakcije.

paket1VEZANO:

Bizarna prevara: Naručili iPhone, dobili paketić kafe!

Sve više internet prevara u BiH: Umjesto telefona dobio pakovanje makarona!


Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu prema tržišnoj trebala bi biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari, ističe policija u današnjem priopćenju.

Takve prijevare građani mogu prijaviti policiji, koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije, ali o prijevari svakako trebaju obavijestiti i vlasnika, administratora internetskih stranica, koji radi zaštite drugih kupaca takvom prodavaču može onemogućiti daljnje oglašavanje, navodi policija.

Današnje priopćenje policija je objavila zbog dva takva slučaja prijavljena ove sedmice.

Mladić (21) iz Cetingrada prijavio je da je za automobil, čija je prodaja bila oglašena na internetskom oglasniku, uplatio nekoliko hiljada eura preko računa u Engleskoj, ali kad mu u dogovorenom roku automobil nije isporučen niti mu je vraćen novac, shvatio je da je prevaren i to je prijavio policiji.

Drugi slučaj prijevare prijavio je 65-godišnji Dugorešanin, koji je na internetskom oglasniku pronašao oglas za prodaju mobilnog uređaja i dogovorio se o kupnji IPhonea 3 za nekoliko stotina kuna. Uređaj mu je trebao biti dostavljen poštom. Paket je platio čim ga je primio, ali u njemu je pronašao rabljene slušalice, a ne mobilni uređaj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo