Subota, 17 travnja, 2021

Nova provokacija „Istočne alternative RS“: U Bratuncu postavljeni rođendanski posteri Milorada Dodika i ratnog zločinca Ratka Mladića

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Ovo je ko zna koja po redu provokacija u Srebrenici, a koja je ponovo uznemirila i zastrašila povratnike Bratunca i Srebrenice.

Članovi Udruženja „Istočna alternativa Republike Srpske“ iz Bratunca danas su na glavnoj raskrsnici u Brtuncu postavili rođendanske postere osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji su rođeni 12. marta.

Ovo je ko zna koja po redu provokacija u Srebrenici, a koja je ponovo uznemirila i zastrašila povratnike Bratunca i Srebrenice.

Poznat po veličanju osuđenih ratnih zločinaca i negiranju genocida, predsjednik Udruženja Vojin Pavlović poželio je je zločincu Ratku Mladiću poželio “brz oporavak i skori dolazak u Republiku Srpsku”, dok je Miloradu Dodiku poželio da “istraje na otcjepljenju RS i spajanju matičnoj Republici Srbiji”.

Foto: Avaz.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Hadžikadić poručio međunarodnoj zajednici: Pričate o suverenitetu BiH, a radite suprotno

Platforma za progres oštro osuđuje nezvanično ili zvanično recikliranje historijski poraženih političkih koncepcija o prekrajanju granica Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo