Srijeda, 26 siječnja, 2022

Nova provokacija iz Republike Srpske: Srbi 11. jula organiziraju koncert u Srebrenici

Nemojte propustiti

Sljedeće godine festival će prebaciti u same Potočare, rekao ogorčeni Suljagić

Foto: ArhivOrganizacioni odbor za obilježavanje 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima sigurne zone UN-a Srebrenica, na redovnoj sjednici održanoj jučer u Memorijalnom centru Potočari analizirao je pripreme za realizaciju programa u kojima je konstatirano da sve aktivnosti teku prema planu.

No, Organizacioni odbor naglasio je da je neprijatno iznenađen programom obilježavanja “Petrovdanskih dana”, koje organiziraju Crkvena opština Srebrenica i Boračka organizacija Srebrenica, a koji će biti realizirani od 7. do 12. jula na području općina Srebrenica i Bratunac.

Organizacioni odbor ocijenio je da program koji sadrži realizaciju fudbalskog turnira, monodrame i slično, a koji će se odvijati u užem centru grada u vrijeme kada će u Srebrenici biti više od 30.000 članova porodica, preživjelih žrtava genocida i gostiju, duboko vrijeđa osjećanja žrtava genocida i može izazvati ozbiljne sigurnosne probleme na cijelom području općine Srebrenica, kaže se u saopćenju Organizacionog odbora.

Predsjednik Koordinacionog tima Građanske inicijative “Glasat ću za Srebrenicu” Emir Suljagić rekao je za “Avaz” da je ovo nova provokacija te pokazatelj šta će građane Srebrenice očekivati ako SNSD ili SDS pobijede za načelnika Srebrenice.

– Ovo je sramota. Oni 11. jula, kada mi ukopavamao svoju braću, djecu, očeve, organiziraju “Petrovdanske dane”, a taj dan će nastupiti crkveni hor, zatim bit će odigran turnir, drame, tu će biti vriska, skika, galama. Sljedeće godine vjerovatno će festival prebaciti u same Potočare – rekao je ogorčeni Suljagić.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Visa uvela uslugu savjetovanja u oblasti kriptovaluta

Visa, svjetski lider u digitalnom plaćanju, nedavno je pokrenula uslugu savjetovanja o kriptovalutama u okviru svog sektora Visa Consulting...

Možda vas zanima i ovo