Nedjelja, 2 listopada, 2022

Nova pucnjava u Americi: Najmanje dvije osobe ubije (Video)

Nemojte propustiti

U jednoj poslovnoj zgradi u Phoenixu u američkoj saveznoj državi Arizoni dvije osobe su ubijene, a nekoliko ranjeno u pucnjavi, javila je televizija CNN.

pucnjavasadphoenix_f

Na lice mjesta su stigle mnogobrojne policijske ekipe i kola Hitne pomoći, a strahuje se da ima i više žrtava, prenose američke televizije pod oznakom hitno.

Pucnjava se dogodila oko 10.30 sati ujutro po lokalnom vremenu, kada je muškarac ušao u poslovnu zgradu i počeo pucati, potvrdio je glasnogovornik policije u Phoenixu. Svjedoci tvrde da su čuli pet ili šest pucnjeva, nakon čega je jedan od zaposlenika odmah nazvao policiju.

“Bilo je napeto, svi su izašli iz svojih ureda i sakrili se u sobu u kojoj se nalaze računala”, prepričavaju svjedoci. Na mjesto pucnjave stiglo je više od 50 policijskih automobila, hitna pomoć i vatrogasci, a napadač je još uvijek u bijegu. Policija smatra da pucnjava nije bila nasumična, pa se pretpostavlja da je napadač na neki način bio povezan s ljudima koje je ozlijedio.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo