Petak, 26 veljače, 2021

Nova saznanja: Pronađena Anett, sestra Njemice Bettine Siegner, žrtve ‘horora u Karavlasima’

Nemojte propustiti

Dodik razgovorao sa Schmidtom, kandidatom Njemačke za visokog predstavnika u BiH

U telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju...

Žustra rasprava u Parlamentu: Helez i Vulić o Miloradu Dodiku

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta vode žustru raspravu o inicijativi za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koju je podnijelo...

Dodik po kratkom postupku: “BiH će tužiti COVAX ako probiju rok za isporuku vakcina”

"Bosna i Hercegovina zahtijeva da COVAX počne isporučivati što je prije. Ako se probije rok, BiH će tužiti program",...

Ponedjeljak neradni dan u FBiH: Obilježava se 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom...

U narednim danima pred Općinskim sudom Kalesija očekuje se početak suđenja Milenku i Slavici Marinković.

Foto: ArhivAnett Siegner (33), najstarija sestra Njemice Bettine Siegner (19), žrtve dugogodišnjeg zlostavljanja na imanju Marinkovića u zaseoku Karavlasi kod Kalesije, pronađena je nakon potrage njemačke i austrijske policije i smještena je u sigurnu kuću u Austriji, saznaje Bportal.ba.

O sudbini Anett Siegner ništa se nije znalo skoro dvije godine. Ona je bila udata za Nenada Marinkovića, brata Milenka Marinkovića kojem bi ovih dana trebalo početi suđenje zbog protivpravnog lišavanja slobode Bettine Siegner.

Nakon što je u maju otkrivena stravična sudbina Njemice Bettine Siegner, ispostavilo se da nema nikakvih informacija o sudbini Anett.

-Njemačka i austrijska policija pokrenule su potragu i uspjele pronaći ovu ženu. S obzirom na osjetljivost cijelog slučaja, te da još nije počelo suđenje bračnom paru Marinković, o detaljima nije uputno govoriti. Pravosudni organi BiH dozvolili su kontakt između Anett i Bettine, koja se još uvijek nalazi u sigurnoj kući na području Tuzlanskog kantona. Sestre su razgovarale telefonom-kazao je za Bportal izvor dobro upućen u cijelu slučaj.

U narednim danima pred Općinskim sudom Kalesija očekuje se početak suđenja Milenku i Slavici Marinković. Optužnica Tužilaštva Tuzlanskog kantona tereti ih za protivpravno lišavanje slobode na okrutan način Betiine Siegner. Djevojčicu iz Njemačke u Karavlahe je dovela njena majka Christine, nakon što se udala u Njemačkoj za Milenka Marinkovića i postala njegova druga žena.

U optužnici je navedena osnovana sumnja da su Milenko i Slavojka protivpravno lišili slobode i držali zatvorenu  djevojku iz Njemačke u vremenskom periodu od kraja 2005.  godine do 17. maja 2012. godine, kada je, tada devetnaestogodišnja djevojka, oslobođena. Optužnicom se Marinkovići terete da su u navedenom periodu, djevojčicu od njene dvanaeste do devetnaeste godine života, držali zatvorenu, fizički i psihički je zlostavljali, nanosili joj tjelesne povrede, nehumano se ponašali prema njoj,izgladnjivali  je i tjerali da radi teške poljoprivredne  poslove. Istovremeno joj nisu davali da ima bilo kakve kontakte sa ljudima, nije pohađala školu i boravila je kod ovog  para bez bilo kakve dokumentacije.

Djevojka je od daljeg zlostavljanja spašena nakon što je komšija Sead Makalić uspio da napravi njenu fotografiju kao dokaz da ona uopće postoji. Uslijedila je akcija kalesijske policije u kojoj je uhapšen bračni par Marinković.

O hororu u Karavlasima, o kojem je Bportal prvi objavio priču, pisali su svi regionalni i svjetski mediji.

Optuženi Marinkovići, ukoliko budu proglašeni krivim, suočavaju se sa zatvorskom kaznom do osam godina zatvora.

(Bh-index/Bportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Branislav Borenović nije štedio lidera SNSD-a: Bosna i Hercegovina nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO...

Možda vas zanima i ovo