Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Nova saznanja: Ratko Mladić se skrivao u stanu na Novom Beogradu

Nemojte propustiti

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je da bivši vojni lider bosanskih Srba Ratko Mladić nije bio u kasarni na Topčideru 2004. godine kada su ubijena dvojica gardista, već se, kako analize ukazuju, on u to vrijeme krio u jednom stanu na Novom Beogradu.

Foto: Arhiv“Analizom kretanja Ratka Mladića nalazimo da je u to vrijeme boravio u jednom od 11 stanova u Novom Beogradu. Ipak, sve treba provjeriti”, rekao je Vukčević u intervjuu ”Večernjim novostima”.

Roditelji Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića podnijeli su zahtjev za dopunu istrage, pošto su dobili anonimna pisma u kojima se navodi da su “njihova djeca ubijena zbog Ratka Mladića, koji je, navodno, boravio u kasarni”.
 “Ne mogu da spekulišem emocijama porodica stradalih gardista. Iskreno saosjećam sa njima, sve što smo znali kao Tužilaštvo za ratne zločine podijelili smo sa ovim ljudima i njihovim braniocima”, naveo je Vukčević.

Govoreći o saradnji sa novom vladom i predsjednikom Srbije, Vukčević je rekao da je bio na zakletvi Tomislava Nikolića. “Imam loša sjećanja povodom njegovih nastupa u parlamentu prije nekoliko godina, ali mislim da se stvari mijenjaju i da, ukoliko ima namjeru da istraje na zaštiti evropskih i civilizacijskih vrijednosti, onda smo na istom putu”, rekaoje Vukčević i dodao da je sa Ivicom Dačićem do sada imao korektnu saradnju.

 

(Bh-index/Federalna.ba)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo