Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Nova sjednica Narodne skupštine Republike Srpske odmah prekinuta, opozicija došla s transparentima

Nemojte propustiti

Opozicioni poslanici su bili protiv usvajanja ovog zapisnika navodeći da su na prošloj sjednici prevareni jer im je rečeno da neće biti aktiviran MAP, ali je on u međuvremenu aktiviran.

Tek što je počela današnja Deveta redovna sjednica Narodne skupštine RS, odmah je i prekinuta i to na zahtijev opozicije koja je tražila pauzu nezadovoljni zbog toga što u zapisnik sa Deveta posebne sjednice NSRS nije uvrštena informacija o tome da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač udario narodnog poslanika.

Opozicija je na današnju sjednicu došla sa transparentima “smjena Lukača” koje su postavili ispred sebe na skupštinske klupe.

Odmah na početku sjednice došlo je do verbalnog okršaja prvo između poslanika Miladina Stanića (SDS) i potpredsjednice NSRS Željke Stojičić (SNSD), a potom su se u raspravu uključili i drugi poslanici kako opozicije tako i vladajućih.

Sve je počelo nakon što je Stojičićeva na početku sjednice zatražila da se poslanici izjasne o zapisniku sa Devete posebne sjednice NSRS na kojoj je usvojena Informacija o dokumentu Program reformi BiH na prijedlog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Opozicioni poslanici su bili protiv usvajanja ovog zapisnika navodeći da su na prošloj sjednici prevareni jer im je rečeno da neće biti aktiviran MAP, ali je on u međuvremenu aktiviran.

TakođeR, insistirali su da u zapisnik uđe i incident sa iste sjednice kada je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač udario poslanika Draška Stanivukovića.

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić potom je zatražio pauzu navodeći da insistira da u zapisnik ubace i informaciju o navedenom incidentu.

Prije rasprave o predloženom dnevnom redu ove sjednice, zakletvu je pred poslanicima položio novi ministar saobraćaja i veza RS Đorđe Popović, koji je kadar DNS-a.

SNSD je podnio prijedlog da novi potpredsjednik Narodne skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda bude poslanik te stranke Denis Šulić, rečeno je novinarima.

Procedura njegovog imenovanja biće obavljena u okviru posljednje skupštinske tačke – izbor i imenovanja na današnjoj redovnoj sjednice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo