Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Još jedna skandalozna izjava Milorada Dodika: “Novi visoki predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba da devastira RS…”

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

“Postojanje 9. januara – Dana RS nije upitno i okolnosti pandemije virusa korona nisu promijenile ništa u vezi s tim”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a.

“Naša emocija u pogledu toga ostaje veoma snažna, moćna i definitivna i u tom pogledu ćemo se prilagoditi uslovima i kroz neki novi oblik obilježavati Dan RS. Bazični odnosi su za nas isti – Dan RS je za nas 9. januar, on ne može da bude promijenjen inkvizicijskim odlukama međunarodnih sudija ili, pak, nekog samozvanog visokog predstavnika ili bilo koga drugog”, poručio je Dodik.

On je istaknuo da će 9. januar definitivno ostati dan srpskog naroda, slobode i državnosti.

“Mi smo se borili za slobodu da bismo imali državu, mi od toga ne bježimo i nećemo da se krijemo. Generacije su stvorile Dan RS i važno je da on ostaje budućim generacijama i to ne da bismo iritirali druge, već zato što to nama pripada, ovo je naše, mi smo se za ovo borili stotinama godina”, naveo je on.

Dodik tvrdi da su se Srbi na ovim prostorima još od vremena turske okupacije pa sve do 9. januara 1992. godine borili za državu zajedno sa Srbijom.

“Nisu se borili za neku BiH. Mi se ne borimo ni danas za BiH, ona je za nas nametnuti okvir u kome mi još uvijek trpimo. Ništa dobro nismo dobili od BiH, nema nijednog elementa koji bi u ovih 20 i više godina mogao da se pokaže kao neka dobrobit”, smatra on.

Dodik je poručio da je RS neupitna te da je neće uništiti kojekakvi pozivi na ustavne promjene, pišu Vijesti.ba.

“Nema tih promjena. Mi smo protiv novog visokog predstavnika, on nije ovdje dobrodošao, ko god bio. Visoki predstavnik je pokazao da je antisrpski nastrojen, jer je tako nastupao… Novi predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba da devastira RS i srpski narod i njen identitet, da napravi neku kvazimuslimansku državu koju oni sami ne mogu da naprave pa prizivaju razne intervencije”, ističe Dodik.

Dodik je još jednom ponovio da RS niko neće dovesti u pitanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo