Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Nova sramota u Srbiji: Na televiziji pozvali građane da doniraju novac Ratku Mladiću

Autor:N1

Nemojte propustiti

Dodatno porazna činjenica bila je podrška Marića, čovjeka koji odavno ne važi za kredibilnog novinara, a koji je prvo sugerisao da je prikazivanje žiro računa Ratka Mladića “možda krivično djelo”, nakon čega je ipak rekao da nije i da to Vacić može raditi.

Na srbijanskoj prorežimskoj Happy televiziji u jutarnjem programu kojeg uređuje i vodi Milomir Marić desio se novi skandalozan čin, piše N1.

Naime, Marić je u emisiji ugostio Mišu Vacića, lidera Srpske desnice, a tema je, između ostalog, bila i sporni mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću koji se nalazi u Beogradu i posljednja dva dana izaziva veliku pažnju nakon što su održani protesti da on mora biti uklonjen.

Komentari su bili poprilično ironični na temu o muralu, a u jednom trenutku je Vacić rekao da će na Happy televiziji prikazati nešto što je mnogo “praktičnije od murala”.

Nakon toga je pokazao žiro račun zatvora u Haagu i ostale podatke te pozvao gledatelje da doniraju novac ratnom zločincu Ratku Mladiću uz pojašnjenje da je to bolje od crtanja murala.

“Ovo je žiro račun u Haagu gdje Srbi mogu uplatiti kantinu Ratku Mladiću . Ovo je uputstvo za uplatu na zatvorski račun i svi ljudi dobre volje mogu da uplate. Ono što je veoma bitno, ja sam se u ličnom razgovoru sa Ratkom Mladićem dogovorio da on ovaj novac neće potrošiti samo na sebe već i na sve Srbe koji su zatočeni u Haagu ili su na izdržavanju haaških sankcija širom Evrope. Ratko Mladić kao slavljeni srpski general nije htio da uzima pomoć već je rekao dajte bolesnoj djeci, onoj koja nemaju roditelje, crkvi ili talentovanoj djeci. Ja sam ga 15 minuta ubjeđivao”, rekao je Vacić koji je jučer bio u grupi pristalica Ratka Mladića koja je čistila i štitila njegov mural u Beogradu.

Dodatno porazna činjenica bila je podrška Marića, čovjeka koji odavno ne važi za kredibilnog novinara, a koji je prvo sugerisao da je prikazivanje žiro računa Ratka Mladića “možda krivično djelo”, nakon čega je ipak rekao da nije i da to Vacić može raditi.

U nekoliko navrata dok je Vacić pričao, Marić je dobacivao pružajući podršku Mladiću i navodeći da su ga napustili svi oni koji su s njim ratovali te da mu treba pomoći.

Podsjetimo, Ratko Mladić je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora i proglašen krivim kao učesnik raznih udruženih zločinačkih poduhvata, prema presudi Vijeća Haškog tribunala.

Mladiću je pravosnažna presuda izrečena 8. juna ove godine kada je žalbeno vijeće odbacilo sve žalbe koje je uputila Mladićeva odbrana.

Kriv je za ubistva, kršenje običaja ratovanja, deportacije, nehumano premještanje stanovništva, terorisanje, napade na civile, genocid u Srebrenici…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Bageristi koji je krenuo gaziti ljude “promijenjen lični opis”, oglasio se i Vučić

Aleksandar Vučić je rekao kako su organizatori protesta “pokušali preuzeti primat od mainstream stranaka koje, pa čak i Đilas,...

Možda vas zanima i ovo