Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Nova žrtva korone: Preminuo dugogodišnji uposlenik RTV TK Eldar Dropić

Nemojte propustiti

Dropić je radio na poslovima montažera, predano, s lakoćom, uvijek s rješenjima za svaki problem.

Eldar Dropić (50), uposlenik RTV Tuzlanskog kantona od njenog osnivanja, preminuo je jutros na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla gdje se posljednjih 15-ak dana borio sa infekcijom prouzrokovanom koronavirusom, piše Avaz.ba.

Rođen je u Tuzli 2. februara 1970. godine. Tokom agresije na našu domovinu stao je u redove Armije RBiH. Odmah nakon rata zaposlio se u Radio-televiziji Tuzlanskog kantona, gdje je proveo cijeli svoj radni vijek.

Radio je na poslovima montažera, predano, s lakoćom, uvijek s rješenjima za svaki problem.

– Bio je naš drug, s kojim smo se mogli o svemu šaliti osim o Fudbalskom klubu “Sloboda”. Vijest o njegovoj smrti donijela je šok i veliku prazninu u naš kolektiv. Iza kolege Dropića ostali su sin Dino i supruga Muraza. O terminu posljednjeg ispraćaja ćemo vas blagovremeno obavijestiti – naveli su iz RTV TK.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo