Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Novalić i Ramić se pridružili Maršu mira u Mravinjcima

Nemojte propustiti

Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina”, poručio je premijer Novalić.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, pridružili su se jutros učesnicima 17. Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima.

Ova dionica dugačka je 20-tak kilometara i izmedju ostalog prolazi Kameničko brdo, gdje je 1995. godine u zasjedi ubijeno više od hiljadu civila, a isto toliko ih je zarobljeno.

Foto: Vlada FBiH

“Čast mi je i ove godine proći bar dio puta, kojim su 1995. godine, prošle hiljade stavnovnika Podrinja, spašavajući goli život. Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu bježeći od zločinaca. Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći.

Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina”, poručio je premijer Novalić.

Foto: Vlada FBiH

Marš mira krenuo je i ove godine 8. jula iz Nezuka i završiće danas poslijepodne u Potočarima. Oko tri hiljade učesnika prolaze put dug 110 kilometara u tri dana.

I ovogodišnji Marš odvija se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Seizmologinja objasnila šta se može očekivati nakon zemljotresa u Hercegovini

Govoreći o posljedicama ovakvih zemljotresa, ona kaže kako mogu izazvati štetu na građevinama. Hercegovinu je jutros nešto iza 8.00 sati...

Možda vas zanima i ovo