Utorak, 22 lipnja, 2021

Novalić imao “problema” sa zaštitnom maskom: “Zaveži je, nervira me”

Nemojte propustiti

Vlada FBiH od danas će dva puta dnevno obavještavati javnost o situaciji u vezi s koronavirusom u ovom bh. entitetu, u 12 i 17:15 sati.

Prvo obraćanje danas u 12 sati imao je premijer Fadil Novalić, a obraćanje premijera počelo je tačno u 12 sati. Ipak, kamere su snimile i nekoliko trenutaka prije direktnog javljanja. Tako su prije uključenja uživo zabilježeni „problemi“ entitetskog premijera sa zaštitnom maskom.

Naime, Novalić je ponovo pokazao zavidnu neozbiljnost u vrijeme pandemije korona virusa.

Podsjetimo, na početku zaraze, zajedno sa još 200 uzvanika prisustvovao je proslavi u fabrici “Igman”. Zbog tog derneka, na kojem se pojavio i zaraženi korona virusom, zaražen je do sada nepoznat broj osoba, pa je zatvorena fabrika, a epidemija se proširila na Konjic i “doputovala” do Sarajeva, Goražda, Travnika…

Premijer se preko reda testirao i, kako nam je rečeno, nije zaražen, piše Žurnal.

Nakon rezultata testa, ponovo se opustio i nastavio po starom. Na ovom snimku vidimo da zaštitnu masku nosi samo tokom televizijskih obraćanja. Pozajmljenu masku nije ni pokušao propisno staviti nego je zamolio asistenta da mu je “zaveže” zato što ga nervira kada mu visi na uhu.

Virus ga očigledno ne brine jer, dobro zna, uvijek će se za bezbrižnog premijera pronaći test i bar jedan originalni respirator – a ne kopija iz Gradačca.

Na žalost, sada je sasvim jasno, svi građani koji dolaze u kontakt sa Fadilom Novalićem nalaze se u opasnosti.

Samoizolacija?

Izolacija?

Višegodišnja?

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo