Srijeda, 16 lipnja, 2021

Novalić: Lansiranje informacija o mojoj smjeni posljedica neraliziranih ambicija

Nemojte propustiti

Lansiranje informacija o navodnim inicijativama za moju smjenu je posljedica nerealiziranih ambicija pojedinih zvaničnika. Na mjesto premijera Federacije Bosne i Hercegovine postavila me je stranka čiji sam član, a ona može dati prijedlog za moju smjenu, ukoliko smatra da svoj posao ne obavljam dobro, časno i savjesno, izjavio je u intervjuu za današnje Oslobođenje federalni premijer Fadil Novalić.

– Za sada smatraju da funkciju premijera Federacije BiH obnašam sasvim dobro – naveo je.

Upitan zatim hoće li biti smjene nekih federalnih ministara, na primjer ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića ili ministra industrije Nermina Džindića, Novalić je odgovorio da su, kao što je poznato, lideri koalicionih stranaka u Federaciji BiH ostavili otvorenom mogućnost da zamijene neke od svojih kadrova u Vladi FBiH i javnim institucijama ukoliko nisu zadovoljni njihovim učinkom.

– Za sada ne očekujemo promjene, a u njihovu kadrovsku politiku ne bih ulazio, jer je Vlada izvršno, a ja bih čak rekao i tehničko tijelo koje servisira, unaprijed dogovorene i usvojene, programe i politike koalicijskih partnera – kazao je Novalić.

Premijer kaže da se uvijek fokusira na rezultate.

– U proteklom periodu realizovali smo nešto više od 30 posto aktivnosti iz Akcionog plana za provedbu Reformske agende, što znači da pratimo zacrtanu dinamiku. Rezultati našeg rada su se materijalizovali kroz pozitivne ocjene napretka provedbe Reformske agende i odobrenjem aplikacije upitnika za integraciju Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Važno je da smo spremni i sposobni da kao tim do kraja provedemo svaku od 97 reformskih mjeri koje proizilaze iz pisma namjere Reformske agende i Programa rada Vlade Federacije BiH. Naravno, svi smo svjesni da uvijek može bolje – rekao je, između ostalog, premijer Novalić za “Oslobođenje”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo