Subota, 13 kolovoza, 2022

Novalić odgovorio Forti: Iznio je laži o meni, ako ima dokaze neka ih odmah predoči javnosti i nadležnim organima

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Pozvao je Fortu da ukoliko ima dokaze o tome, “istog trenutka ih predoči javnosti i nadležnim organima”.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić reagovao je danas na tvrdnje premijera Kantona Sarajevo Edina Forte koji je izjavio da je neka Novalićeva firma dobila novac od Vlade FBiH.

Novaliće je reagovao dan kasnije jer su, kako je naveo, na sjednici Vlade donosili “najvažnija rješenja za ublažavanje posljedica poskupljenja koja se odražavaju na naše građane” te da mu je zbog toga promakla reakcija premijera Kantona Sarajevo.

– Danas su mi pokazali kako je Edin Forto maliciozno skrećući pažnju sa činjenice da je on iz budžeta Kantona dao poticaje firmi svoga oca, iznio laž kako je i neka moja firma dobila novac od Vlade FBiH – navodi Novalić u objavi.

Pozvao je Fortu da ukoliko ima dokaze o tome, “istog trenutka ih predoči javnosti i nadležnim organima”.

– Susramljenom premijeru KS bi bilo bolje da se barem izvini građanima što je njihov novac nepotistički dijelio najbližim članovima porodice, dok svakodnevno morališe o svom poštenju i skromnosti – zaključio je Novalić.

Podsjetimo, Forto je jučer izrazio žaljenje što ne postoji nikakva instanca koja bi se bavila utvrđivanjem sukoba interesa.

– Volio bih da se isto to uspostavi na federalnom nivou. Kad Vlada FBiH isplati firmu koja je u vlasništvu njihovog premijera Fadila Novalića, nema nikog da ustanovi da li je to sukob interesa – izjavio je Forto.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo