Utorak, 30 studenoga, 2021

Novalić u sudnici: Uhapsiti svog premijera jeste državni udar; Ako Tužilaštvo dokaže tvrdnje presudit ću sam sebi

Nemojte propustiti

– Tužilaštvo je pokazalo neznanje rada Vlade FBiH. Ovo što oni govore nije istina, kao što je rekao Njutn “ne može se opisati nešto što se nije dogodilo” – kazao je, između ostalog, premijer Novalić.

Nakon što je advokatica Vasvija Vidović iznijela odbranu premijera FBiH Fadila Novalića i on se obratio sutkinji za prethodni postupak Tatjani Kosović.

U svom obraćanju Sudu Bosne i Hercegovine premijer Novalić je naveo da je “iznimno frustriran ovim događajima”.

– Samo još da kažu da smo i pandemiju uvezli iz Kine. Upravu su moji branioci, koji su kazali da su mene primijetili iz međunarodne zajednice i kazali mi: “Hajde dečko”, a bukvalno, mi je Valentin Incko rekao tako. Rekli su mi da na nivou FBiH uradim ono što sam uradio u kompanijama gdje sam bio direktor, dok sam bio, baratao sam i sa dvije milijarde KM, a ne da se sad bavim sa 10 miliona. Tužilaštvo je pokazalo neznanje rada Vlade FBiH. Ovo što oni govore nije istina, kao što je rekao Njutn “ne može se opisati nešto što se nije dogodilo” – kazao je Novalić i dodao:

– Ovdje ništa nije po definiciji pranja novca, ako neko može dokazati da se to desilo ne treba meni sud suditi, ja ću sam sebi presuditi. Uhapsiti svog premijera jeste državni udar, a moram kazati da od četvrtka nisam ni jeo ni pio – istaknuo je Novalić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo