Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Novčane nagrade u visini od 100 KM i 200 KM: Uprava kompanije Centrotrans nagradila 62 vozača

Nemojte propustiti

Uprava kompanije Centrotrans je donijela Odluku da novčano nagradi 62 vozača koji u toku 2022. godine nisu imali povreda radne obaveze niti se protiv njih vodio disciplinski postupak.

Novčane nagrade u visini od 100 KM i 200 KM dodijeljene su na osnovu izvršenih kontrolnih pregleda od strane Službe sigurnosti i kontrole Centrotransa.

Naime, Služba sigurnosti i kontrole svakodnevno vrši kontroli svih procesa rada u kompaniji te utvrđene ili zatečene nepravilnosti na licu mjesta procesuira u skladu sa internim Pravilnikom o radu. U segmentu kontrole voznog osoblja tokom saobraćanja na autobuskim linijama izvršeno je 9.113 kontrolnih pregleda, te je tom prilikom kroz proces kontrole prošlo 366 vozača.

Kriteriji za sticanje prava za dodjelu novčane nagrade je bio da su kontrolni pregledi izvršeni tokom 2022. godine i da prilikom pregleda nije utvrđena nijedna nepravilnost te da vozači nisu imali povreda radne obaveze niti se protiv njih vodio disciplinski postupak. Takođe i broj kontrolnih pregleda kroz koje su prošli vozači je imao važnu ulogu, te je tako za vozače koji su imali od 40 do 70 kontrolnih pregleda isplaćena novčana nagrada u visini od 100 KM,
a vozačima koji su imali preko 70 kontrolnih pregleda isplaćena je novčana nagrada u visini od 200 KM.

Pored novčane nagrade za vozno osoblje koje je ispunilo sve kriterije upriličena je i večera te druženje sa Predsjednikom Uprave u restoranu na Autobazi Centrotransa.

Na ovaj način Uprava kompanije Centrotrans još jednom je istakla praksu za stimulisanje dobrih radnih rezultata svojih uposlenika, a posebno voznog osoblja koje je u posljednje vrijeme deficitarno u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo