Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Novčane nagrade u visini od 100 KM i 200 KM: Uprava kompanije Centrotrans nagradila 62 vozača

Preporučeno

Uprava kompanije Centrotrans je donijela Odluku da novčano nagradi 62 vozača koji u toku 2022. godine nisu imali povreda radne obaveze niti se protiv njih vodio disciplinski postupak.

Novčane nagrade u visini od 100 KM i 200 KM dodijeljene su na osnovu izvršenih kontrolnih pregleda od strane Službe sigurnosti i kontrole Centrotransa.

Naime, Služba sigurnosti i kontrole svakodnevno vrši kontroli svih procesa rada u kompaniji te utvrđene ili zatečene nepravilnosti na licu mjesta procesuira u skladu sa internim Pravilnikom o radu. U segmentu kontrole voznog osoblja tokom saobraćanja na autobuskim linijama izvršeno je 9.113 kontrolnih pregleda, te je tom prilikom kroz proces kontrole prošlo 366 vozača.

Upravo se čita:  Zašto je hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u entiteta RS

Kriteriji za sticanje prava za dodjelu novčane nagrade je bio da su kontrolni pregledi izvršeni tokom 2022. godine i da prilikom pregleda nije utvrđena nijedna nepravilnost te da vozači nisu imali povreda radne obaveze niti se protiv njih vodio disciplinski postupak. Takođe i broj kontrolnih pregleda kroz koje su prošli vozači je imao važnu ulogu, te je tako za vozače koji su imali od 40 do 70 kontrolnih pregleda isplaćena novčana nagrada u visini od 100 KM,
a vozačima koji su imali preko 70 kontrolnih pregleda isplaćena je novčana nagrada u visini od 200 KM.

Upravo se čita:  Zašto je hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u entiteta RS

Pored novčane nagrade za vozno osoblje koje je ispunilo sve kriterije upriličena je i večera te druženje sa Predsjednikom Uprave u restoranu na Autobazi Centrotransa.

Na ovaj način Uprava kompanije Centrotrans još jednom je istakla praksu za stimulisanje dobrih radnih rezultata svojih uposlenika, a posebno voznog osoblja koje je u posljednje vrijeme deficitarno u BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas