Subota, 1 travnja, 2023

Nove informacije o izručenju Sanjina Sefića u BiH

Nemojte propustiti

Sudija za prethodni postupak u toku današnjeg dana završio je potrebne pripremne radnje, te su spisi predmeta danas dostavljeni Vanpretresnom vijeću ovog suda, koje će potom odlučiti o tome da li su ispunjene pretpostavke za izručenje Sefić Sanjina, saopćeno je iz Višeg suda u Novom Sadu.

U zavisnosti od toga kakva bude odluka, protiv odluke Vanpretresnog vijeća, postoji mogućnost izjavljivanja žalbe.

Kada odluka Vanpretresnog vijeća postane pravnosnažna, spisi predmeta se dostavljaju Ministarstvu pravde Republike Srbije jer konačnu odluku kojom se izručenje dozvoljava ili ne dozvoljava donosi Ministar nadležan za pravosuđe Republike Srbije, saopćeno je.

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. oktobra, automobilom usmrtio dvije devojke nakon čega je prebjegao u Srbiju. Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira. Sefić je u utorak, 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo