Subota, 25 rujna, 2021

Nove mjere nakon velikog rasta broja zaraženih u FBiH

Nemojte propustiti

Ograničiti broj posjetilaca koji mogu biti u prostorijama u isto vrijeme, preporučuje se maksimalno 10-15 osoba na 100m2.

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine dopunio je Preporuke za muzeje, galerije i slične izložbene prostore, kina, pozorišta i koncertne dvorane, saopćeno je jučer iz ovog Zavoda.

Kako je saopćeno u preporukama, u svim poslovnim objektima neophodno je primjenjivati mjere sprečavanja širenja zaraze kao i u svim drugim aktivnostima.

“Svo osoblje i posjetioci trebaju nositi zaštitnu masku. Na ulazima u zatvorene prostore postaviti dezo-barijere za dezinfekciju obuće i održavati ih redovno.

Ograničiti broj posjetilaca koji mogu biti u prostorijama u isto vrijeme, preporučuje se maksimalno 10-15 osoba na 100m2. Preporučuje se fizička udaljenost od 2 metra između svih osoba, u svakom trenutku.

Osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasna uputstva o ograničenjima i mjerama postave na sva vidljiva mjesta. Zbog kontrole broja posjetilaca preporučuje se da postoji odvojeni ulaz i izlaz gdje god je to moguće”, saopćeno je.

DOPUNJENE PREPORUKE ZZJZ FBiH ZA MUZEJE, GALERIJE, KINA, POZORIŠTA I KONCERTNE DVORANE

👉 Zavod za javno zdravstvo FBiH…

Posted by Krizni stožer/štab Federalnog ministarstva zdravstva on Friday, 9 October 2020

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo