Srijeda, 27 siječnja, 2021

Nove provokacije iz Srbije: Aleksandar Vulin traži da Bakir Izetbegović kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da Srbija i Hrvatska treba da plate milijarde KM, kao i da treba da se izvini BiH, Vulin je rekao da ne zna da li je Izetbegović to sam smislio ili mu je neko pomogao.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović treba da kaže ko je pokušao da ubije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, umjesto što traži izvinjenje i milijarde od Srbije, smatra ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

– Pre nego što Bakir Izetbegović pomene ime Srbije ili predsednika Vučića najbolje bi bilo da nam prvo kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici, kada planira da se izvini za taj pokušaj ubistva i da nam saopšti ko su počinioci, rekao je Vulin.

On je primijetio da linčovanje, pokušaj ubistva Vučića, tada premijera Srbije, nikada nije čak ni osuđeno, nije ni bezbjednosno provjereno, niti je neka služba dala neki zaključak.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da Srbija i Hrvatska treba da plate milijarde KM, kao i da treba da se izvini BiH, Vulin je rekao da ne zna da li je Izetbegović to sam smislio ili mu je neko pomogao.

– Dalo bi se razgovarati i te kako o tome ko je odgovoran za početak građanskog rata u BiH. Ako me sećanje ne vara, rat je počeo tako što je ubijen srpski svat, rekao je Vulin.

Osvrnuvši se na izjave o neophodnosti revizije Dejtonskog sporazuma, Vulin je istakao da je za očuvanje mira u BiH potrebno očuvanje sporazuma koji je taj mir donio i sačuvao ga sve ove godine.

Vulin je istakao da Srbija neće dozvoliti gašenje Republike Srpske i njen gubitak, jer volja naroda ne može biti promijenjena ni u jednoj prijestonici u svijetu, već samo u Banjaluci koja, kako je naveo, voli svoju Republiku Srpsku.

– Prva rečenica: “Dejton je doneo mir” treba da bude dovoljna i upozoravajuća šta ne sme da se dira, poručio je Vulin.

On je naveo da u mnogim međunarodnim krugovima postoji potreba da se izvrši revizija rezultata Prvog i Drugog svjetskog rata i da ona treba da bude završena porazom Srba i smanjenjem teritorije i političkog prostora na kome žive.

– Dejtonski sporazum je to zaustavio. Sada se pokušava sa njegovim ukidanjem da bismo došli do toga da Srbija bude slaba, rekao je Vulin.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo