Četvrtak, 23 rujna, 2021

Nove razmjena optužbi: Ko su poturice i halal ministri, a ko srpski zlatni ljijani

Nemojte propustiti

Član Glavnog odbora SDS-a Borislav Bojić tvrdi da je u vrijeme kada je potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić bio u Vijeću ministara od 147 donesenih zakona prenos nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH izvršen u 46 zakonskih rješenja, što, kako kaže, dovoljno govori o njegovom i radu SNSD-a.

On kaže da su u sadašnjem sazivu Parlamenta BiH usvojena svega četiri zakona i da nema prenosa nadležnosti.

“SNSD tvrdi da je Savez za promjene na nivo BiH prenio 32 nadležnosti, što su nevjerovatne izmišljotine. Špirić veoma dobro zna na koji način je radio ranije, a kako sada služi /predsjedniku Republike Srpske i SNSD-a Miloradu/ Dodiku”, rekao je Bojić Srni.

On je napomenuo da je Špirić nekada Dodika, Biljanu Plavšić i Živka Radišića nazivao “zlatnim ljiljanima”, kao i da je imao “cijeli arsenal riječi koje je izgovarao, a odnosile su se na zahtjeve za hapšenje prvog predsjednika RS Radovana Karadžića i ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, odnosno poruke koje je tada u vezi sa ovim slao njegov sadašnji partijski šef Milorad Dodik”.

Bojić je naveo i da bi Dodik morao da bude predsjednik svih građana Republike Srpske, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju.

Špirić je ranije danas ocijenio da funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama BiH napadaju institucije i predsjednika Republike Srpske u nemogućnosti da pokažu ijedan rezultat koji su ostvarili u interesu Republike Srpske.

On je članove SzP-a nazvao “poturicama”, `halal ministrima` i `efendijama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo