Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Nove trupe EUFOR-a i danas ulaze u BiH na GP Slavonski Brod

Nemojte propustiti

“Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti, koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH”

Nove trupe EUFOR-a i danas ulaze u Bosnu i Hercegovinu, a ulazak je zabilježen na Graničnom prijelazu Slavonski Brod-Bosanski Brod.

Podsjećamo, četiri čete s oko 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a, koje su stacionirane izvan Bosne i Hercegovine, će, predostrožnosti radi, u naredne dvije sedmice biti raspoređene u zemlji, kao pojačanje postojećim snagama, saopćeno je ranije iz EUFOR-a.

Pojašnjeno je da je ovako odlučeno kako bi efikasnije podržali bh. partnere pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

“Pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla bi potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti, koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, stoji u saopćenju.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loše vijesti iz Brisela za Srbiju – Vučić saziva sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Iz Brisela za Srbiju stigle loše vijesti, prenose mediji. Naime, ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc predaće...

Možda vas zanima i ovo