Nedjelja, 11 travnja, 2021

Novi detalji iz sudnice: Pročitane poruke Fikreta Hodžića, ali i Fadila Novalića: Ima na stanju 400 komada, cijena 90.000 + PDV

Nemojte propustiti

Svjedokinja Džaka je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine.

Svjedokinja Bahra Džaka, uposlenica u Novalićevom kabinetu, je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine

U toku je nastavak suđenja optuženima u predmetu “Respiratori”. Današnje ročište dolazi nakon prošlosedmičnog prekida, kad je Tužilaštvo kod svjedokinje Bahre Džake, uposlenice u Novalićevom kabinetu, tražilo pojedinosti o tretmanu ponude “Kanada”, koja je prvi put tada spomenuta.

Tužilaštvo BiH je upravo završilo sa ispitivanjem svjedokinje Bahre Džake, a nakon čega slijedi unakrsno ispitivanje odbrana.

Svjedokinja Džaka je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine.

– Tek krajem maja možemo prve količine. Ima na stanju 400 komada, cijena 90 000 + PDV. To je jedino što danas ima. Ovo je najbolje iz klase. Može u Sarajevu biti za 7 dana, glasi jedna od Hodžićevih poruka upućena Bahri.

Svjedočila je Džaka i o dva pisma namjere za nabavku respiratora. Bilo je potrebno Hodžiću da bi izašao na tržište Kine sa potvrdom da će država stajati iza njega. U prvom pismu namjere oznaka respiratora je HC-VE003, a u drugom ACM812A.

– Molim te provjeri ovo još jednom. Ja sam iz medija saznao za 812A. Taj preko nas nije prešao, napisao je Novalić sekretarici, a ona mu je prethodno napisala “ koliko se sjećam nema ovih sto smo dobili “, piše Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo