Subota, 24 rujna, 2022

Novi detalji iz sudnice: Pročitane poruke Fikreta Hodžića, ali i Fadila Novalića: Ima na stanju 400 komada, cijena 90.000 + PDV

Nemojte propustiti

Svjedokinja Džaka je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine.

Svjedokinja Bahra Džaka, uposlenica u Novalićevom kabinetu, je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine

U toku je nastavak suđenja optuženima u predmetu “Respiratori”. Današnje ročište dolazi nakon prošlosedmičnog prekida, kad je Tužilaštvo kod svjedokinje Bahre Džake, uposlenice u Novalićevom kabinetu, tražilo pojedinosti o tretmanu ponude “Kanada”, koja je prvi put tada spomenuta.

Tužilaštvo BiH je upravo završilo sa ispitivanjem svjedokinje Bahre Džake, a nakon čega slijedi unakrsno ispitivanje odbrana.

Svjedokinja Džaka je potvrdila da su sve ponude za respiratore stigle od Fikreta Hodžića 1. aprila prošle godine.

– Tek krajem maja možemo prve količine. Ima na stanju 400 komada, cijena 90 000 + PDV. To je jedino što danas ima. Ovo je najbolje iz klase. Može u Sarajevu biti za 7 dana, glasi jedna od Hodžićevih poruka upućena Bahri.

Svjedočila je Džaka i o dva pisma namjere za nabavku respiratora. Bilo je potrebno Hodžiću da bi izašao na tržište Kine sa potvrdom da će država stajati iza njega. U prvom pismu namjere oznaka respiratora je HC-VE003, a u drugom ACM812A.

– Molim te provjeri ovo još jednom. Ja sam iz medija saznao za 812A. Taj preko nas nije prešao, napisao je Novalić sekretarici, a ona mu je prethodno napisala “ koliko se sjećam nema ovih sto smo dobili “, piše Oslobođenje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo