Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Novi detalji masakra na Cetinju: Nakon što je ubio desetero i ranio šestero ljudi, Borilović je upucan sa pet metaka

Nemojte propustiti

Vijesti saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju jer je kao lovac imao oružni list.

Vuk Borilović, koji je jučer na Cetinju usmrtio 10 sugrađana, ubijen je nakon što je upucan najmanje pet puta, pokazala je obdukcija.

Prema saznanjima Vijesti, obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocjenu iz kojeg oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Vijesti saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju jer je kao lovac imao oružni list.

Inače, Vuk Borilović bio je zaposlenik Nacionalnog parka Lovćen, a kolege ga opisuju kao mirnog i povučenog radnika. Još nije jasno zašto je krenuo u krvavi pohod.

Prema informacijama do kojih je došla Pobjeda, jedan od susjeda pokušao je spasiti djecu koja su se sakrila iza vrata. Međutim, Borilović je ubio i njih i majku, a onda i vlastitog ujaka koji ga je pokušao smiriti.

Krvava akcija trajala je preko pola sata, a sve se događalo na udaljenosti oko 200 metara od cetinjskog manastira gdje se uvijek nalazi policijska patrola.

Prema informacijama susjeda i svjedoka, Borilović i obitelj prije nekoliko dana bili su u jednom gradu na moru. Kolege kažu da je posljednjih mjeseci bio povučen.

Borilovića je usmrtio civil, susjed čija je porodica također bila ugrožena.

Poznat je identitet žrtava masakra koij je počinjen, a među ubijenima je dvoje djece u dobi od osam i 11 godina.

Vlada Crne Gore je donijela Odluku da povodom nezapamćene tragedije na Cetinju, proglasi trodnevnu žalost u subotu, nedjelju i ponedjeljak (13, 14. i 15. august).

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo