Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Novi detalji napada na službeni automobil Željke Cvijanović: Predsjednica RS nije bila u vozilu

Nemojte propustiti

“Ne zna se šta bi mogao da bude motiv napada, čak postoje sumnje da se navodno radilo o pokušaju pljačke ili otmice automobila, ne znajući o kom vozilu se radi”, tvrdi odlično obaviješten izvor Srpskainfo.

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović nije bila u službenom automobilu koji je jučer napadnut kod Mostara.

Ovu informaciju objavio je portal Srpskainfo, pozivajući se na izvore bliske Kabinetu predsjednika.

Te navode potvrđuju i jučerašnje javne aktivnosti Cvijanović u kojima nije bilo nikakvih najavljenih posjeta Mostaru, odnosno Hercegovini.

Ona je tokom dana u svom kabinetu u Banjoj Luci razgovarala sa norveškim ambasadorom u BiH, a navečer sa političkim vrhom RS i Srbije u Novom Sadu, prisustvovala obilježavanju 27. godina od “Oluje”.

“Vozilo se kretalo magistralnim putem kod Mostara, bez rotacije, kada mu je nepoznati vozač Hyundaija prepriječio put. U tom trenutku je vozač iz pratnje predsjednice RS uključio rotaciju na automobilu, da bi mu dao do znanja da je automobil službeni. Međutim, napadač je otrgnuo rotaciono svjetlo, bacio ga pored puta i pobjegao. Vozač iz Službe predsjednice RS je uspio da fotografiše napadača, njegov automobil i registarske oznake, tako da ne bi trebalo da bude problema pri identifikaciji. Ne zna se šta bi mogao da bude motiv napada, čak postoje sumnje da se navodno radilo o pokušaju pljačke ili otmice automobila, ne znajući o kom vozilu se radi”, tvrdi odlično obaviješten izvor Srpskainfo.

Za sada nije poznato zašto se automobili iz Službe predsjednika RS, bez njenog prisustva, nalazio u ovom dijelu BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo