Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Novi detalji o čovjeku koji se raznio bombom u sudu: Iznenada dao otkaz, tražio da odvede dijete na trening

Preporučeno

On je jučer naprasno dao otkaz u renta-car agenciji u kojoj je radio.

Službenici policije u Podgorici tokom dosadašnje istrage pokušavaju da rekonstruišu cjelokupan događaj, pravac kretanja i kontakte Mladena Bulatovića koji se raznio ručnom bombom danas u ulazu u Osnovni sud.

Kako saznaje Portal Standard policija je ispitala veći broj osoba, ali ni jedan iskaz do sada nije ukazao da će doći do ove tragedije.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

Navodno, Bulatović je jučer naprasno dao otkaz u renta-car agenciji u kojoj je radio.

Također, navodno je i od bivše supruge tražio da dijete odvede na trening, ali i dalje ostaje nepoznanica zašto je aktivirao bombu na samom ulazu u sud. Prema dosadašnjim dostupnim podacima on nije imao zakazan termin u sudu iako je uskoro trebalo da služi kraću kaznu kućnog zatvora.

Upravo se čita:  Evo kako izgleda dvorište para za koji se sumnja da je ubio djecu, pa sebe: Na vratima stoji upozorenje

Bulatović je kako se sumnja, na samom ulazu u Osnovni sud u Podgorici, prije glavnog hola, aktivirao ručnu bombu “kašikaru”. U tom trenutku više osoba se nalazilo u blizini ulaza i one su zadobile povrede što od gelera bombe, što od stakala ulaznih vrata.

Povrijeđeno je osam osoba od kojih je četvoro zadržano na liječenju.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!

Kako saznaje Standard dvije žene su teže povrijeđene i to Marija Radulović (41), koja ima unutrašnje krvarenje i Ljiljana Maritnović (47) koja ima prelom noge.

Teže povrede zadobio je advokat Branimir Vukčević (44), dok su lakše povrede zadobili Z.I.(57), M.Č.(58), I.Lj.(76), P.V.(58), M.V.(56) i J.M.K. (41), navodi Blic.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas