Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Novi detalji o priči koja je potresla cijelu BiH: Prodala sina (2) za 1.000 KM i otišla u Švedsku

Nemojte propustiti

Majka Bisera Suljić prodala je svog sina za 1.000 KM, a potom otišla u Švedsku, gdje je odlučila potražiti bolji život. Ona se bavila prosjačenjem, a djetetov otac je umro. To su šokantni detalji o sudbini dvoipogodišnjeg D. S., dječaka romskog porijekla iz Bijeljine, koji je pronađen na ulici 27. novembra ove godine promrzao i s povrijeđenom desnom rukom. Sada je u bijeljinskoj bolnici, gdje se uspješno oporavlja.

Djecak_u_bolnici1

Ostavljen na ulici

Kupac zlostavljanog djeteta bio je bračni par bez djece, koji je nedugo nakon preuzimanja brige o djetetu odlučio krenuti put Njemačke. Kako nisu imali uredne dokumente za dječaka, ostavili su ga kod djevera neodgovorne majke.

Prema onome što saznajemo, majka se pobunila zbog te odluke bračnog para i insistirala da se dijete odvede njenoj kćerki i zetu, što je i učinjeno. Međutim, dijete je bilo konstantno maltretirano da bi jednog dana, ne zna se kako, bilo ostavljeno na ulici, gdje ga je pronašla policijska patrola. Pokrenuta je istraga koja će rasvijetliti sve detalje ove tragedije.

– Dežurni okružni tužilac obaviješten je o ovom slučaju. U saradnji s policijom poduzimaju se potrebne mjere i radnje na prikupljanju informacija, a u cilju utvrđivanja uzroka i načina povređivanja djeteta – kratko je za “Dnevni avaz” jučer saopćila Danka Prodanović, portparol Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Ivanov: Upozoravala na problematičnu familiju
Ivanov: Upozoravala na problematičnu familiju

Neka se zna

– Dobro je da javnost zna sve o ovome. Hvala “Dnevnom avazu”, koji je o ovome pisao. Znala sam za ovaj slučaj i upozoravala. Nekoliko puta htjela sam da prijavim jer se radi o neodgovornoj majci. Znam da se teško živi, ali ne može se ovako s djecom. Pa, ljudi se bolje brinu o životinjama nego neki o svojoj djeci. Odgovorne treba kazniti – kaže Sofija Ivanov, komšinica i dobar poznavalac prilika u porodici dječaka te asistentica u Udruženju Roma RS “Budi moj prijatelj” iz Bijeljine.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo