Petak, 17 rujna, 2021

Novi detalji stravične nesreće kod Semizovca: Uhapšen vozač autobusa, čeka se nalaz obdukcije stradalog

Nemojte propustiti

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

MUP Kantona Sarajevo se oglasio povodom jučerašnje teške nesreće u mjestu Ljubina kod Semizovca u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Podsjetimo, jučer je oko 13:10 sati došlo do sudara putničkog vozila i autobusa. Na mjestu nesreće je poginula ženska osoba koja se nalazila u auomobilu, dok je muškarac preminuo na putu ka bolnici. Nedugo nakon nesreće pojavila se informacija da su poginuli majka i sin.

-Dana 07. septembra 2021.godine u 13.10 sati u mjestu Ljubina, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je sudara autobusa marke “ISUZU”,kojim je upravljao vozač S.N., rođen 1962.godine u Ilijašu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “Audi A4”, kojim je upravljao vozač J.S., rođen 1966.godine u Bratuncu, nastanjen u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na licu mjesta saobraćajne nezgode smrtno je stradala putnica iz vozila “Audi”, S.S., rođena 1949. godine u Bratuncu, gdje je i nastanjena. Od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona sarajevo konstatovana je njena smrt. Povrijeđeni vozač J.S. je preminuo u vozilu ZHMP Kantona Sarajevo tokom transporta u pravcu UKC u Sarajevu. Tijela preminulih su prevezena u prosekturu “Bare”.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana u 19.30 sati, po naredbi postupajućeg tužioca, vozač S.N. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju spomenute saobraćajne nezgode, navodi se u saopćenju MUP-a.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač putničkog automobila je navodno tokom vožnje doživio srčani udar zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku. No, još uvijek se čeka nalaz obdukcije kako bi se otkrilo šta se zaista dogodilo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo