Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Novi detalji velike zapljene kokaina: Jahta je po tonu kokaina isplovila iz Zadra, agenti sumnjaju da se u njoj krije još droge?

Nemojte propustiti

Pronađenih 1100 kilograma kokaina na 16-metarskoj jedrilici Amsterdamer u španjolskim teritorijalnim vodama kod Azurskog otočja nije  konačna količina.

Kako javlja španjolski list Levante, zaplijenjeni brod policajci su preusmjerili u Las Palmas, gdje će ga temeljito pregledati policijski agenti zbog sumnje da u specijalno izrađenim skrovištima krije još droge.

Istovremeno, tročlana posada broda prebačena je u pritvor, a na području Valencije uhapšen je još jedan srpski državljanin kojeg povezuju s tim ilegalnim transportom. Vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjena je na čak 44 miiona eura.

Premda španjolski mediji u izvještajima o zapljeni “tone kokaina” i dalje govore o trojici uhapšenih Srba, ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je riječ o jednom Srbinu i dvojici Hrvata. Jučer su iz Ravnateljstva policije hrvatskog MUP-a potvrdili informaciju o hapšenju dvojice Hrvata, ali i dvojice Srba.

– Hrvatski državljani u dobi od 54 i 26 godina uhićeni su u akciji koju je u Hrvatskoj provodio PNUSKOK, čiji su službenici prije više mjeseci došli do informacije da se dvije osobe s našeg područja bave krijumčarenjem droge. Osim njih uhićeni su srpski državljani u dobi od 64 i 49 godina, izvijestila je Jelena Bikić iz Ravnateljstva policije.

Neslužbeno, jedrilica Amsterdamer krenula je prije nekoliko mjeseci iz Zadra preko Sredozemlja i Atlantika prema odredištu u Južnoj Americi, a praćena je konstantno. Južno od Azora španjolski su je istražitelji zatekli s istaknutom zastavom SAD-a. Na prekid transporta i hapšenja odlučili su se zbog rizika da bi pošiljka mogla biti pretovarena, što bi višemjesečnu koordiniranu akciju srpske, hrvatske i španjolske policije odvelo u propast. Osim trojice uhapšenih na jahti koja je plovila pod američkom zastavom te Srbina uhićenog u Valenciji, španjolska policija najavljuje još hapšenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dok se neki smiju prizoru s Bregane, drugi pišu: “Svaka mu čast, ko zna odakle vozi”

Na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca osvanula je snimka s graničnog prijelaza Bregana koja je nasmijala mnoge. Neko je...

Možda vas zanima i ovo