Nedjelja, 1 listopada, 2023

Novi diplomatski šamar i težak udarac za Čovića i HDZ: EPP usvojio rezoluciju o Bosni i Hercegovini, iz nje potpuno izbačen termin “legitimno predstavljanje”

Preporučeno

Iako su u HDZ-u BiH sasvim sigurno očekivali usvajanje rezolucije u ovakvom formatu, sa Kongresa EPP-a je danas za njih stigao hladan tuš.

Europska narodna stranka (EPP) na današnjem je Kongresu usvojila konačnu verziju rezolucije o Bosni i Hercegovini, koja će biti upućena Europskom parlamentu na razmatranje.

Kao što je već poznato, HDZ BiH je Kongresu EPP-a uputio prijedlog “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH” u kojoj je, između ostalog, navedeno da je preduslov političke stabilnosti Bosne i Hercegovine “legitimno političko predstavljanje”.

Upravo se čita:  I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Iako su u HDZ-u BiH sasvim sigurno očekivali usvajanje rezolucije u ovakvom formatu, sa Kongresa EPP-a je danas za njih stigao hladan tuš.

Europska narodna stranka je usvojila rezoluciju o BiH, ali u njoj uopšte nije naveden termin “legitimno političko predstavljanje”, što predstavlja novi diplomatski poraz Dragana Čovića i njegovih političkih partnera iz Hrvatske.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo