Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Novi način zarade: Facebook počeo s testiranjem naplate slanja poruka

Nemojte propustiti

Biste li platili Facebooku jedan dolar za poruku poslanu osobama s kojima niste povezani na ovoj društvenoj mreži?

facebookIz Facebooka su objavili da su počeli s testiranjem sistema koji će korisnicima za cijenu od jednog dolara omogućiti slanje poruka osobama koje nisu u njihovom krugu kontakata.

Facebook počeo naplaćivati objave statusa i fotografija!

Korisnici ove društvene mreže imaju dva inboxa – ‘Dolazne poruke’ u kojem se nalaze poruke koje su primili od osoba s kojima su povezani na ovoj društvenoj mreži i ‘Ostale poruke’ u koji dolaze poruke od osoba s kojima nisu prijatelji na Fejsu, spam i ostale nevažne poruke, a s ovim novim sustavom naplaćivanja, poruke koji bi inače završile u spam pretincu (kojeg većina korisnika nikada ne provjerava) preusmjerit će se u glavni inbox.

U objavi za javnost Facebook je naveo dva glavna razloga zbog kojih uvode naplaćivanje slanja poruka – prvi je što će na ovaj način osobe koju pošalju neku važnu poruku na Facebooku korisnicima s kojima nisu povezani (npr. ako nekoga žele kontaktirati vezano uz posao ili ako žele kontaktirati osobe koje su upoznali na nekoj konferenciji, a nisu razmijenili mailove ili brojeve telefona) biti sigurne da će te poruke završiti u glavnom inboxu i biti pročitane, a drugi je razlog borba protiv neželjenih poruka jer će naplaćivanje poruka sigurno obeshrabriti one koji šalju spam poruke tako da će u dolaznoj pošti završavati samo bitne i korisnike poruke.

Zuckerberg pronašao rupu u zakonu i izbjegao platiti porez

Naravno, osim brige da korisnici dobiju samo važne poruke, najvažniji razlog uvođenje ovog sistema naplate poruka je – zarada. Facebook već dugo vremena pokušava pronaći nove načine kako bi iskoristio više od milijardu korisnika ove društvene mreže za povećanje svojih prihoda te se nadaju da će im opcije poput sponzoriranih objava i naplaćivanja slanja poruka u tome pomoći.

Iako trenutna cijena za slanje poruka iznosi jedan dolar, na Wall Street Journalu kažu da je Facebook u budućnosti može smanjiti ili povećati, a trenutno testiranje ove opcije ograničeno je samo na korisnike u SAD-u te je na početku broj poslanih poruka koje se mogu preusmjeriti u pretinac dolaznih poruka ograničen na samo jednu tjedno. Facebook će i dalje raditi na unaprjeđenju ove opcije, a trenutno nije poznato kada bi ona mogla postati dostupna i korisnicima izvan SAD-a.
Izvor: Dnevnik.hr

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zbog velike potražnje moguće poskupljenje peleta u BiH

EU godišnje potroši više od 20 miliona tona peleta, a države evropskog bloka stimulišu korištenje ovog energenta kroz svoj...

Možda vas zanima i ovo