Petak, 25 lipnja, 2021

Novi pokušaj prevare u Sarajevu: Budite oprezni sa “prodavačima posuđa”

Nemojte propustiti

Jutros oko 9.30 sati nepoznate osobe su se predstavile kao prodavači posuđa i pokušali su da prevare dvije osobe starije dobi u sarajevskom naselju Hrasno.

U protekle dvije godine grupa osoba koji se predstavljaju kao prodavači Zepter posuđa harala je gradovima širom Bosne i Hercegovine pokušavajući prevariti uglavnom starije osobe nudeći im lažno “Zepter” posuđe ili na poklon ili po jako niskoj cijeni. Kako saznajemo grupa prevaranata je opet počela sa prevarama, piše TV1.

Jutros oko 9.30 sati osobe koje su se predstavljale kao prodavači posuđa pokušali su da prevare dvije osobe starije dobi u sarajevskom naselju Hrasno. O cijelom slučaju obaviještena je policija.

Prošle godine Sarajka J. P. uputila je apel na Facebooku kako bi skrenula pažnju građanima da ne nasjedaju na njihove prevare i na koji način kriminalci varaju.

– Želim vam skrenuti pažnju na prevarante koji kruže Sarajevom, a vjerovatno i po drugim gradovima, pa da upozorite posebno starije članove porodice, i žene i muškarce. Muškarci, uglađeni i elokventni, koji voze fina auta često na stranim tablama ili rent-a-car, zaustavljaju starije osobe i nude im Zepter posuđe (koje je inače papreno skupo), čitave setove još i gratis poklone po maloj cijeni. Kako je to obično populacija penzionera, ljudima bude i to skupo pa prevaranti prelaze na plan B. U zamjenu za set posuđa traže neki komad zlatnog nakita koji imaju na sebi. Ako nemaju, onda nude prevoz do stana da žrtve uzmu i da daju u zamjenu. Na taj način ko pristane odlaze vidjeti adresu pa čak ulaze i u stanove da sačekaju i procjenjuju da li su žrtve imućnije i vrlo vjerovatno da kasnije provaljuju. Pišem da upozorite svoje i porodice i poznanike i na taj način spriječite da ih neko pokrade kako za novac, tako i za zlato i kasnije da im se ne desi u provala ili nešto gore – napisala je.

Upozorite osobe koje poznajete, naročito starije osobe iz svoje porodice i komšiluka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo