Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Novi problemi na autoputu A1: “Meni su pukle dvije gume…”

Nemojte propustiti

Sinoć su se kratkim saopćenjem oglasili iz JP “Autoceste” koji su naveli da se vrše radovi.

Novi problemi na zeničkoj obilaznici javili su se jučer kada je pukla dilatacija, željezna konstrukcija koja vezuje cestu sa mostovima.

Nekolicina građana koji su prošli tom dionicom su se požalili na štetu na automobilima, a jedan od njih je sagovornik Dnevnog avaza, koji je rekao da su mu pukle dvije gume na vozilu.

– To je haos. Pukla je dilatacija, a ta zenička obilaznica je problematičan dio. Sada je prohodna jedna traka. Iskočila je ta čelična konstrukcija. Nisam jedini kojem je nanesena šteta, drugi ljudi su se žalili, ali eto meni su pukle dvije gume – rekao je za “Avaz” jedan od vozača.

Isti sagovornik je rekao kako je tom dionicom teško voziti. Dodao je da je mnogo klizavo, da se ništa nije čistilo.

Inače, dilatacija je željezna konstrukcija koja spaja most sa cestom. Ljeti se širi, a zimi skuplja. Teško da je došlo do pucanja od zime, jer nisu preveliki minusi, a konstrukcija je napravljena da može izdržati ekstremne minuse.

Sinoć su se kratkim saopćenjem oglasili iz JP “Autoceste” koji su naveli da se vrše radovi.

– Zbog radova na dilatacijama vijadukta Klopačke Stijene na dionici Zenica sjever – Zenica jug, lijeva strana, (smjer Zenica jug – Zenica sjever) na snazi je vanredno ograničenje saobraćaja. Saobraćaj se odvija jednom trakom uz postavljenu vertikalnu saobraćajnu signalizaciju – saopćili su iz JP Autoceste. Kasnije su objavili i da je problem navodno riješen.

– Radovi na dilatacijama vijadukta Klopačke Stijene su završeni i promet na dionici Zenica sjever – Zenica jug, lijeva strana, (smjer Zenica jug – Zenica sjever) je normaliziran i odvija se u punom profilu – saopćili su iz Autocesta FBiH.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Muž i sin čekali ženu pa prebili ljubavnika s kojim je izašla iz voza

"Sad ću biti prisiljen pokrenuti razvod braka jer se supruga očito ne može odlučiti s kojim od nas dvojice...

Možda vas zanima i ovo