Subota, 27 studenoga, 2021

Novi protesti u Sarajevu: Mame i trudnice izlaze na ulice!

Nemojte propustiti

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Neformalna grupa Porodilje KS u četvrtak će održati proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo i to sa počekom u 12 sati, a pošto su Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice donijeli odluku da se porodiljama u Kantonu Sarajevo smanji naknada za 100 KM.

“Samo godinu dana nakon održavanja JMBG protesta, vlast ponovo udara na naše mališane. Odlukom nadležnog ministarstva da se porodiljama smanji naknada jasno se stavlja do znanja da najmlađa populacija nije u agnedi ove vlade”, kažu iz ove neformalne grupe.

Također, poručuje se da djeca ipak nisu budućnost, kako članovi političkog establišmenta imaju običaj da kažu, posebno sada u vrijeme predizborne kampanje, piše radiosarajevo.ba

“U konačnici, nakon odluke, porodilje u KS će dobijati oko 360 KM, što nije ni blizu osnovnih potreba jedne bebe. Na ovaj način, ženama se poručuje da država sigurno neće brinuti o njima i da dobro razmisle, da li će rađati i stvarati porodicu”, kažu iz ove grupe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo