Petak, 25 lipnja, 2021

Novi rok za završetak radova na prevoju Čemerno 5. august

Nemojte propustiti

Dionica puta preko prevoja Čemerno, koja se gradi pet godina, po zadnjim najavama iz nadležnog ministarstva bit će otvorena 5. augusta.

Rok za završetak radova na ovoj trasi magistralnog puta, dužine 9,5 kilometara, prolongiran je više puta, a trebalo je da se završe još 2011.

U Ministarstvu saobraćaja i veza tvrde da je do produžetka roka došlo iz objektivnih razloga, jer su tokom radova, zbog pojave klizišta, obavljena dodatna geomehanička ispitivanja terena, te urađena izmjena i dopuna projektne dokumentacije.

Ovog proljeća se, naime, nakon obilnih kiša ponovo pojavilo veliko klizište koje je u potpunosti uništilo tek sagrađenu saobraćajnicu između tunela Čemerno i Surdup, dugu oko 800 metara.

Resorni ministar Nedeljko Čubrilović, nakon što je danas posjetio ovu saobraćajnicu, rekao je da se trenutno izvode radovi na preostalih oko 150 metara trase, na spajanju dva tunela, na kojima su se javljala klizišta.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Realizacija Projekta „Trajno rješenje klizišta Čemerno na magistralnom putu M-20 Foča-Gacko“ u vrijednosti od oko 72 miliona KM, najavljena je još u decembru 2007. godine, a finansira se iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS-a.

Radovi su počeli u septembru 2008.godine.

Čubrilović tvrdi da se nije odstupalo od ugovorene cijene i da nije bilo dodatnih aneksa ugovora na teret budžeta RS.

Dodatne troškove od oko 15 miliona KM, zbog, kako je rečeno, pojave klizišta i poteškove u izvođenju radova, platit će izvođač radova “Integral inženjering” Laktaši.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pezić u žiži javnosti zbog istupa na Facebooku: Vjernici ne trebaju ići na svadbu gdje se služi alkohol, sluša muzika, muškarci i žene sjede...

Ovih dana Elvedin Pezić je žiži javnosti zbog istupa na svojoj Facebook stranici, a koja se odnosi na žene. Elvedin...

Možda vas zanima i ovo