Subota, 2 prosinca, 2023

Novi Sad: Plakati ‘Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu’

Preporučeno

Plakati na kojima piše “Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu”, koje je potpisala Vojvođanska partija, osvanuli su danas u Novom Sadu. Na pojedinim mjestima ovi žuto-plavo-zeleni plakati prelepljeni su preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Foto: BETA
Foto: BETA

Vojvođanska partija poslala je saopštenje u kojem je navela da neće dozvoliti da se ponovi 1988. godina, kada je u Novom Sadu organizovana takozvana jogurt-revolucija i kada je praktično ukinuta široka autonomija Pokrajine.
“Vojvodinu niko ne treba da uči šta su joj jezik i pismo, koji joj je glavni grad, kada je doživjela procvat, a kad sunovrat.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Vojvođanska zemlja nije na prodaju! Borićemo se za svoj identitet i prava svim raspoloživim demokratskim sredstvima jer je to obaveza naše generacije”, poručila je Vojvođanska partija.

Ta stranka je navela da se zalaže za ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi, i za donošenje novog Ustava u kojem će Vojvodina biti definisana kao republika u sastavu složene države Srbije.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

Takva Vojvodina će imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na raspolaganje sopstvenim resursima, imovinom i prihodima, kao osnovom za ekonomski oporavak i ulazak u EU, piše u saopštenju koje se završava parolom “Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu!”

Vojvođanska partija je članica Četvrte vojvođanske konvencije, koja je aprila prošle godine donijela Deklaraciju “Vojvodina Republika”. Njome se promoviše ideja formiranja “Savezne Republike Srbije” koju bi ravnopravno činile Srbija i Vojvodina.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Na čelu Vojvođanske partije je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.

 

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo