Subota, 28 siječnja, 2023

Novi Sad: Uhapšen ubica Ramiza Delalića Ćele, Govedarice, Mačara…?

Nemojte propustiti

Dvadesetdevetogodišnji Branimir Minić, osumnjičen za više ubistava na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva, uhapšen je danas u Novom Sadu na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana na zahtjev Tužilaštva BiH.

hapsenje lisice 2Minić je osumnjičen da je direktni izvršilac krivičnih djela ubistava počinjenih na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva u posljednjih pet godina, kao član organizovane kriminalne grupe Darka Eleza, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Minić se sumnji da je učestvovao u ubistvu Borisa Govedarice bio jedan od pucača, pokušaju ubistva Đorđa Ždrale i ubistvu Vladimira Mačara. Sumnjiči se i za pljačke na teritoriji Sarajeva, od kojih je najveća ona u kojoj je iz vozila zaštitarske agencije CIPOS odneseno 2,2 miliona eura, piše Bportal

– U potpunosti smo dokumentirali i rasvijetlili ubojstva Ramiza Delalića Ćele, teško ubojstvo Borisa Govedarice, teško ubojstvo Vladimira Mačara i Radeta Magazinovića, kao i krivično djelo pokušaj potstrekavanja na teška ubojstva Đorđe Ždrale u tri navrata, rekao je direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac, na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, održanoj u povodu akcije “Lutka”.

Iz ove izjave direktora SIPA-e da se zaključiti da bi Minić mogao biti osumnjičen i za ubistvo Ramiza Delalića Ćele.

Ove aktivnosti su nastavak rada Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH u okviru akcije kodnog naziva “Lutka”.

Očekuje se da će ubrzo biti pokrenute aktivnosti za njegovo izručenje Tužilaštvu BiH radi daljeg procesuiranja.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u BiH i regionu, intenzivno radi na rasvjetljavanju neriješenih teških krivičnih djela organizovanog kriminala u BiH u posljednjih 10 godina.

(Bh-index/Bportal/Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo