Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Novi šamar za Milorada Dodika iz Beograda: “RS je stabilna u svom propadanju…”

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Željko Avramović, politički analitičar, sinoće je gostovao u emisiji “Globalno” BN televizije te govorio o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

“U BiH se govori samo o problemima koji se ne mogu riješiti, dok se o problemima koji znače građanima, a mogu se lako riješiti – ćuti”, poručio je politički analitičar Željko Avramović u emisiji “Globalno” BN televizije.

“To su Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Kada građani riješe ta tri problema, nestaje stotine izmišljenih problema i ostaju problemi koje imaju sve ostale europske zemlje – nezaposlenost, standard, pandemija.

Milorad Dodik nije problem BiH i FBiH, već RS. On nije uradio nijednu stvar nažao BiH, već sve na štetu RS. Izetbegović i Čović su problemi Federacije Bosne i Hercegovine.”

“Promjena u Banjaluci je, po mom mišljenju, pozitivna. To je promjena koja je donijela jedan novi vjetar i novu energiju. Bolje je kada se te promjene dešavaju postepeno da bi vidjeli kako će da se razvija situacija, kako će sada da se snađe Stanivuković, nego kada se stvari sjeku preko koljena, pa kada dođu revolucionari, onda budu gori od prethodnika”, smatra urednik beogradskog lista “Politika” Bojan Bilbija.

Kada govorimo o pitanju funkcionisanja BiH, govorimo o pitanjima normalnosti, navodi Avramović.

“Pričamo o političkim elitama, o namjerama ljudi koji su na rukovodećim mjestima, a koji se ponašaju suprotno svim standardima ponašanja političara u EU. Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja danas nema budžet.”

Očekivati od međunarodne zajednice da riješi problem BiH je iluzorno, dodaju sagovornici.

“Kredite koje je uzela RS neće vraćati Nijemci nego Srbi. Nemaju Nijemci plate od 700 KM nego Srbi u RS. Ne ostaje Njemačka prazna nego RS i BiH”, rekao je Avramović.

Bilbija je odgovorio da RS ipak ima Srbiju kao sada kada je situacija s vakcinama ili drugim hitnim i važnim stvarima u pitanju.

“Uvijek Srbija može da priskoči bratski, zato RS može da bude mnogo stabilnija od ovog ostatka”, rekao je on.

“RS je privatizovana. Stalno slušamo o stabilnosti RS. Stabilna je i Etiopija, ali je najsiromašnija. RS je stabilna u svom siromaštvu i u svom propadanju”, naglasio je politički analitičar Željko Avramović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo