Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Novi skandal u Ćirilici: Beogradski historičar hvalio Dodika, ponižavao Komšića

Nemojte propustiti

“Escobar prijeti praznom puškom. Neće biti sankcija, neće biti bombardovanja. Njihovo vrijeme je prošlo”, rekao je Trifković u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

Srbijanski historičar Srđa Trifković imao je niz skandaloznih izjava tokom gostovanja u emisiji Ćirilica, u kojoj je izjavio da je Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država koji se nalazi u posjeti BiH, nepristojan, bahat i ima predrasude protiv Srba.

“On je karijerni diplomata i državni činovnik. Ovo su Holbrookei učenici”, rekao je Srđa Trifković i objasnio da govori i o Hillu i Palmeru.

On je kazao da je američki političar Christopher Robert Hill bio dio “zavjera protiv mira i da je to bio najveći ratni zločin”.

Trifković je kazao da Amerika sad Kinu gleda kao svog takmaca, a Europljani su manje spremni da slijede američki diktat.

“Escobar prijeti praznom puškom. Neće biti sankcija, neće biti bombardovanja. Njihovo vrijeme je prošlo”, rekao je Trifković u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

On je objasnio neku svoju verziju zašto je Viktor Orban otišao u Banju Luku, te da mu nije padalo na pamet da ide u Sarajevo (nije svakako bio ni pozvan u Sarajevo, op. a.).

“Stvari ne stoje loše. Dodik je svjestan da dalji ustupci ne dolaze u obzir”, rekao je Trifković, koji je konstantno omalovažavao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik otkrio imena svjetskih lidera od kojih očekuje pomoć i tri načina kako će postići zacrtano: Sva s**nja ovdje su napravila četiri neizabrana...

The Guardian u tekstu koji potpisuje Daniel Boffey navodi da je Dodik posljednjih sedmica naširoko osuđivan zbog njegove namjere...

Možda vas zanima i ovo