Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Novi skandal u najavi? Dodik je u Izraelu uradio nešto što bi ozbiljno moglo narušiti odnose BiH sa tom zemljom

Nemojte propustiti

Iz Naše strake upozoravaju da je Milorad Dodik, samoinicijativno mimo protokola, posjetio ambasadora Rusije u toj zemlji. 

Naša stranka oglasila se saopćenjem za javnost povodom posjete člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je već nekoliko dana boravi u Izraelu.

Oni upozoravaju da je Dodik, samoinicijativno mimo protokola, posjetio ambasadora Rusije u toj zemlji. Time bi, kako kažu, naša zemlja mogla direktno narušiti odnose sa Izraelom.

Saopćenje Naše stranke ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Milorad Dodik je kao član Predsjedništva BiH otišao u službenu posjetu Izraelu. Pored posjeta i sastanaka predviđenih protokolom, Dodik je napravio jednu samoinicijativno, mimo protokola – posjetio je ambasadora Ruske Federacije u Izraelu.

Dodikovom posjetom Izraelu doveli smo se u opasnost da s tom zemljom ozbiljno narušimo odnose zbog toga što je Dodik iskoristio da posjetu zloupotrijebi u cilju jačanja ruskog uticaja u Evropi na njihovoj teritoriji. On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun.

Tražimo da se druga dva člana Predsjedništva ograde od Dodikove posjete kako bi Izraelcima bilo jasno da Dodikova zloupotreba njihovog gostoprimstva u cilju širenja ruskog uticaja nema veze sa službenim stavom BiH.

Ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju i visokom predstavniku i Evropskoj uniji i SAD-u gdje naš stvarni problem leži. Ako se već petljaju u priču koga ko može birati, a koga ne, neka nam omoguće da ne biramo Ruse. Eliminirajte Dodika s političke scene, saopćeno je iz Naše stranke.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo