Utorak, 15 lipnja, 2021

Novi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH

Nemojte propustiti

U Bihaću je u nedjelju zabilježen novi smrtni slučaj izazvan posljedicama zaraze korona virusom, potvrdio je za N1 Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”.

“Nažalost, danas je preminuo još jedan pacijent u Kantonalnoj bolnici. On je posljednjih nekoliko dana bio na respiratoru. Radi se o muškarcu koji je dovezen iz nekadašnjeg Centra za srce u Tuzli, tamo je uradio četiri bajpasa, a izgleda da je u Tuzli i inficiran što je i bilo kobno. Inače, u Kantonalnoj bolnici u Bihaću osam je pozitivnih pacijenata na korona virus, stabilnog su zdravstvenog stanja, a nalaze se na infektološkom odjelu. Imamo još jednog pacijenta na respiratoru u infektivnoj njezi”, dodao je Havić.

Prema službenim podacima, u Bosni i Hercegovini novim tipom virusa korona zaraženo je hiljadu osoba, a od posljedica zaraze umrlo je 39.

Na stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavljeni su podaci o epidemiološkoj situaciji, s presjekom do 12 sati u nedjelju, 12. aprila, koji pokazuju kako je testirana 10.975 osoba, od toga je 1.000 zaraženo, a preminulo je 39 osoba. Pod nadzorom je 15.177.

U Republici Srpskoj zaraza novim tipom virusa korona potvrđena je kod 421 osobe od ukupno 4.960 testiranih. Pod nadzorom je 6.096 osoba, a potvrđeno je 14 smrtnih slučajeva.

U Federaciji BiH potvrđena su 562 slučaja zaraze, od 5.800 testiranih. Pod nadzorom je 7.712 osoba, a od COVID-19 umrle su 24 osobe.

U Brčko Distriktu testirano je 215 osoba, a zaraza potvrđena kod 17 osoba. Pod nadzorom je 1.369 osoba, a potvrđen je jedan smrtni slučaj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo