Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

NOVI UDAR NA BH. DŽEPOVE: Pogledajte koje namirnice bi ponovo mogle poskupjeti

Nemojte propustiti

U Federaciji u martu 2015. godine u odnosu na decembar 2014. došlo do porasta cijena za 0,6 posto, pokazali su podaci Federalnog zavoda za statistiku, ali sudeći po najavama rast cijena nastvait će se i dalje, piše novinska agencija Patria.

Naime, kako saznaje Patria od trgovačkih centara danas su veleprodajnici osnovnih životnih namirnica upozorili trgovce na poskupljenja šećera i ulja.

Ranije je ministar trgovine FBiH Aleksandar Remetić kazao da će Federalno ministarstvo trgovine u narednom periodu kontinuirano pratiti kretanje cijena, posebno cijena životnih namirnica i u slučaju poremećaja na tržištu ili povećanja cijena pojedinih proizvoda, pravovremeno poduzimati mjere neposredne kontrole cijena.

Poznato je da je Ministarstvo u više navrata upućivalo Vladi Federacije odgovarajuće prijedloge o ograničenju marži za ulje, šećer, brašno i hljeb te zadržavanje cijena na zatečenom nivou u vrijeme prošlogodišnjih poplava.

Međutim, konkretnijih poteza za sada nije bilo, a kako nam otkriva naš izvor veleprodajnici nisu pojasnili zbog čega će poskupiti šećer i ulje, ali se može povezati s cijanma nafte na berzi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo