Utorak, 16 kolovoza, 2022

Novi udar na džepove građana BiH: Na adrese stižu koverte sa većim ratama za kredite

Nemojte propustiti

Banke u Republici Srpskoj pripremaju obavještenja za klijente koji imaju kredite sa promjenjivom kamatnom stopom da će doći do rasta rata za ju­l, dok, s druge strane, pojedine nude i mogućnost zamjene za zaduženje sa fiksnom kamatnom stopom

Direktor Agencije za bankarstvo RS Srđan Šuput naveo je da je rast anuiteta za kredite sa promjenljivom kamatnom stopom neminovan s obzirom na to da je došlo do rasta euribora.

“Svi klijenti koji imaju kredite vezane za euribor će dobiti obavještenje da li je i za koji iznos povećan anuitet. Zakonska obaveza banaka je da o tome informišu klijente”, rekao je Šuput, piše Glas Srpske.

Naglasio je da, prema njihovim informacijama, banke u RS spremaju obavještenja za klijente koji imaju kredite sa promjenljivom kamatnom stopom da će doći do rasta anuiteta.

“Sa druge strane, pojedine nude klijentima u zamjenu kredit sa fiksnom stopom za onaj koji je vezan za euribor. Na klijentu je da odluči da li želi da nastavi da plaća kredit sa promjenljivom kamatom ili da pređe na fiksnu kamatnu stopu”, naglasio je Šuput.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo