Subota, 24 rujna, 2022

Novi uslovi putovanja u Njemačku: Aerodrom Tuzla objavio cijenu testa koju možete uraditi na aerodromu prije putovanja

Nemojte propustiti

Prijevoz bez negativnog testa nije dozvoljen. Putnik koji ne ispunjava ovaj uslov neće moći putovati, saopćeno je danas iz Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Međunarodni aerodrom Tuzla izdao je saopćenje u kojem obavještavaju putnike o novim uslovima putovanja u Njemačku. Naime, uslovi koje putnici moraju ispuniti su sljedeći:

Svi putnici moraju nositi hiruršku masku ili bolju oznake (=FFP-2/-3) u zgradama aerodroma na letovima za/iz Njemačke.

Nikako nisu dopuštene samostalno izrađene maske ili drugo tkivo koje pokriva usta i nos.

Izuzeci: Djeca do 6 godina, medicinsko odobrenje liječnika i WizzAira, putnicima koji ne poštuju navedene mjere će biti zabranjen ulazak u avion.

Obavezan negativan test

Putnici koji putuju u Njemačku moraju imati negativni Covid-19 test, ne stariji od 48 sati prilikom dolaska na aerodrom Tuzla (ovo se ne odnosi na putnike mlađe od 6 godina).

Rezultat testa mora biti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku. Prihvataju se PCR-testovi, LAMP i TMA.

Antigen-testovi se prihvaćaju ako test ispunjava zahtjeve SZO za kvalitetu. Negativni rezultati ispitivanja moraju biti u papirnatom ili digitalnom obliku, a proizvođač antigenskog testa mora biti vidljiv.

Brzi antigen test je moguće uraditi dva sata prije prije leta za Njemačku na aerodromu Tuzla.

Cijena testa po osobi je 50,00 KM.

Prijevoz bez negativnog testa nije dozvoljen. Putnik koji ne ispunjava ovaj uslov neće moći putovati, saopćio je danas Međunarodni aerodrom Tuzla.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo